2015-2018

2015

For første gang i karrieren anskaffede Ib sig en splinterny rallybil. Hos Citroën Sport i Frankrig hentede han sig en spritny Citroën DS3 R5, der var blandt den første generation af de R5-biler, som afløste de tidligere Super 2000-biler. Ib skulle bl.a. vænne sig til at køre en turbobil igen, men efter sommerferien vandt han og Mie Petersen det sydsjællandske Gjønge Rally generelt, mens de senere på efteråret tog den generelle andenplads i hjemmebaneløbet Juelsminde Rally – Den Jyske Sparekasse. Makkerparret førte kampen om 4WD-Danmarksmesterskabet med 91-87 inden finalen, men da de blev slået ved det afsluttende Danboring Rally Denmark, måtte de nøjes med sølvmedaljerne.

2016

Efter fem år stoppede samarbejdet med Mie Petersen. Udover de mange gode oplevelser hos IK Motorsport – som teamet nu hed – fandt hun hos teamet også sin senere ægtemand i form af servicemanden Nicki Aagaard Johansen. Ib genoptog samarbejdet med Freddy Pedersen, fortsatte med Citroën DS3 R5’eren og var konstant med i toppen af den danske rallysport, men det var først ved sæsonens sidste DM-løb – Danboring Rally Denmark – at han vandt, men på det tidspunkt var DM-chancen for længst smuttet.

2017

Trioen Citroën, Freddy og Ib fortsatte ind i 2017. Sæsonstarten i det tyske Cimbern Rally var ikke den bedste. De mødte et hegn og et buskads på den allerførste hastighedsprøve og sluttede løbet på en generel 26. plads, fem minutter efter vinderne. Bedre gik det på hjemmebane i Juelsminde Rally – Den Jyske Sparekasse – som makkerparret vandt, men ved Hankook Rally Slagelse var den gal igen. De sidste sekunder op til den førende blev jagtet, da mødet med en vandpyt sendte Citroënen baglæns ind i et træ. Parret kunne fortsætte, men IK Motorsport havde travlt med at få rallybilen rettet ud, for blot to uger siden skulle næste DM-rally køres. Og FTZ Rally Roskilde vandt de, og selv om de ved Int. Rally Denmark måtte nøjes med andenpladsen efter et norsk hold, kunne Ib og Freddy som de første vinde Dansk Super Rally – den fælles titel på tværs af alle klasser.

2018

De succesfulde samarbejde fortsatte i endnu en sæson, hvor Ib og Freddy for andet år i træk kunne vinde Dansk Super Rally generelt. I sæsonens tre første rallyer sluttede de enten på anden- eller tredjepladsen, men i de tre sidste tog de generalsejrene og blev mestre.